Футбол. Контрольний матч на зборі в Австрії. 12 липня.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул). 0:0.

«Шахтар»: П’ятов, Данченко (Бутко, 82), Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі (Матвієнко, 65), Майкон, Степаненко, Марлос, Коваленко (Дентіньо, 82), Фернандо (Болбат, 77), Мораес (Тотовицький, 82).

У складі «Бешикташа» грають чимало зіркових футболістів. А нам найбільше знайомі бразильський форвард Вагнер Лав (виступав у столичному клубі сусідньої держави) і надто — колишній вінгер київського «Динамо» нідерландець Джермейн Ленс. До них додамо ще одного нашого знайомого, екс-киянина Домагоя Віду, котрий у ці дні виблискує на ЧС-2018 і зі збірною Хорватії дістався фіналу.

А сам поєдинок тривав у гострій боротьбі. І, на жаль, більшу його частину — під диктовку стамбульців. Вони переважали «гірників» у швидкості, атакували цілеспрямованіше і гостріше. Показали себе непоступливим і бойовим колективом. Утім, і «Бешикташу» забити бодай раз не вдалося.

Одне слово, проведена зустріч із дуже серйозним суперником дала широку інформацію про нинішню форму донецької команди. Як то кажуть, є над чим працювати.

***

Отже, на літніх зборах підопічні Паулу Фонсеки перед матчем із «Бешикташем» провели ще чотири контрольні зустрічі, здобувши перемоги над данським «Брондбю» (3:2), австрійською «Аустрією» (3:0), нідерландським «Вітессом» (4:1) і зігравши внічию з болгарським ЦСКА (0:0).

Тепер «Шахтар» повернеться до України і в Києві готуватиметься до матчу за Суперкубок проти київського «Динамо». Цей поєдинок, як відомо, відбудеться 21 липня на стадіоні «Чорноморець» в Одесі.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.