На замовлення Служби автомобільних доріг (САД) в Івано-Франківській області проведено коригування проектно-кошторисної документації на продовження будівництва мосту в селі Боднарів Калуського району через річку Луква на автомобільній трасі державного значення Н-10 Стрий - Мамалига.

САД оголосить після цього державну закупівлю будівельних робіт, тобто тендер на визначення підрядної організації-виконавця. Після таких підготовчих робіт міст у Боднарові добудують.

Потреба в коригуванні проектно-кошторисної документації пов’язана з тим, що новий міст почали споруджувати ще 2006 року. Тоді силами ДП «Івано-Франківський облавтодор» були здійснені основні обсяги будівництва лівої половини проектованого мосту. Але через відсутність фінансування роботи призупинили.

Також на замовлення САД цьогоріч заплановано спорудити новий міст через річку Дністер у селі Сівка-Войнилівська Калуського району. Там необхідно добудувати декілька прогонів, облаштувати проїжджу частину та підходи до мосту. Саме проходить процедура закупівель.

Цього року САД організувала ремонт мостів у гірських районах Прикарпаття. Тепер тривають такі роботи на шляхопроводі в селищі Делятин та мостах у селищі Ланчин Надвірнянського району і в селі Стопчатів Косівського району. Водночас добудовують міст у Косові.

Торік завершено будівництво мосту через річку Бистриця Солотвинська на об’їзній дорозі Івано-Франківська (автошлях Н-10 Стрий - Мамалига), де головним підрядником виступило ТОВ «ПБС». Також встановлено металеве покриття проїжджої та пішохідної частин мосту через Дністер у селі Лука Городенківського району.

За словами начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василя Буджака, на Прикарпатті загалом є 1176 мостів на дорогах загального користування, з них 364 - на автошляхах державного значення. Чи не всі вони побудовані за старими нормативами щодо габаритності і вантажоспроможності понад п’ятдесят років тому. Отож потребують постійного нагляду. На більшості мостів до того ж постала потреба якщо не капітального, то бодай поточного ремонту.

Прес-служба Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.