Два тижні група школярів зі Старосамбірського району Львівської області відпочивала у Сватівському районному комунальному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Гончарівський». 

Сватівчани підготували для дітей цікаву програму, яка знайомить гостей із західної частини України з культурою та історією Луганщини. Зокрема, організували цікаву подорож пам’ятними та культурними місцями Сватового, відвідання духовних перлин району: храму Ікони Божої Матері «Спорительниця хлібів» та Свято-Успенського храму. Крім того, фахівці районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді провели для дітей розвивальні заняття з елементами тренінгу.

Між Сватівським та Старосамбірським районами налагоджено міжрегіональні зв’язки в сфері освіти та культури. Так, у 2016 році між районами підписано Меморандум про співпрацю та партнерство. У рамках співробітництва колектив зі Старосамбірського району торік брав участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас», який відбувся у Сватовому, а діти зі Сватівщини взимку 2017 та 2018 років мали змогу зустрічати Різдвяні свята в Старосамбірському районі.

Луганська область.

Фото зі сторінки Сватівської РДА у Фейсбуці.