За інформацією штабу ООС, за добу (на 9.08) російсько-окупаційні війська 44 рази відкривали вогонь по українських позиціях, зокрема і з забороненого важкого озброєння. У районі Майорська відбулося бойове зіткнення.
У середу ввечері ракета бойовиків поцілила в автомобіль ЗСУ в районі Золотого, внаслідок чого один військовослужбовець загинув, ще четверо дістали поранення. Про це повідомляє прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації.
За останній тиждень інтенсивність вогневих ударів на Донбасі по позиціях українських військ і населених пунктах на підконтрольній Україні території залишалася високою, повідомляє група «ІС». За їх даними, за цей час підрозділи 1-го й 2-го АК оперативного угруповання російських окупаційних військ здійснили понад 200 вогневих нальотів зі 122-міліметрових артилерійських систем, 82/120-міліметрових мінометів, БМП і танків. Найінтенсивніше вогневих ударів ворог завдавав по позиціях українських військ у районі населених пунктів Мар’їнка, Опитне, Піски, Троїцьке, Станиця Луганська, Гнутове, Новомихайлівка й Водяне.
Так, 6 серпня на маріупольському напрямку агресор у районі Кримського обстріляв підрозділи ЗС України зі 122-міліметрових артилерійських установок і 120-міліметрових мінометів у районі Талаківки, Водяного, Гнутового й Лебединського. Це — грубе порушення угоди про розведення сил у цьому районі.