Станеться це під час святкування Дня Незалежності. У місті відбудеться фестиваль «Остання столиця». У ньому разом із кам’янчанами візьмуть участь 120 членів клубів військово-історичної реконструкції з Києва, Львова, Одеси та Вінниці. 

Для проведення фестивалю залучать три броньовики «Остін» та ретроавтомобілі. Містом курсуватиме реконструкція автомобіля «Русо-Балт» моделі С24, з якої роздаватимуть листівки-запрошення на свято.

Охочі зможуть оглянути виставку військового спорядження та дізнатись історію військової техніки. Відвідувачі Старого замку потраплять у наметове містечко учасників фестивалю.

А родзинкою заходу стане історична реконструкція бою між солдатами армії Української Народної Республіки і білогвардійськими військовими формуваннями збройних сил Півдня Росії. Перед глядачами розгорнуться трагічні події серпня 1919 року — Київська катастрофа.

Учасники історичної реконструкції у святковій колоні пройдуть вулицями древнього міста. А ввечері на всіх чекатиме показ історичного кіно.

Хмельницька область.