Вечірнє засідання 4 лютого

Перед початком вечірнього пленарного засідання стало відомо, що після завершення консультацій лідерів фракцій та керівництва парламенту для вирішення питання щодо повернення до Конституції України 2004 року в адміністрації Президента відбулася зустріч лідера «УДАРу» Віталія Кличка з Президентом України Віктором Януковичем. Деталі цієї зустрічі не розголошуються, однак після перемовин Кличко повідомив журналістам, що питання про призначення Прем’єр-міністра України в розмові з главою держави не обговорювалося. Кличко також повідомив, що запропонував Президентові залучити до переговорів між владою та опозицією міжнародних посередників.
О 16-й годині депутати зібралися і зареєструвалися у сесійній залі. Глава парламенту В. Рибак відкрив вечірнє пленарне засідання і повідомив, що керівники фракцій, голови комітетів та фахівці провели перемовини щодо розгляду питання про конституційну реформу. Але відповідні проекти законів для розгляду Верховною Радою поки що не напрацьовано. Головуючий надав слово керівникам фракцій для висловлення пропозицій. Віталій Кличко повідомив про зустріч із Віктором Януковичем, зазначивши, що позиція Президента така: на розгляд змін до Конституції може піти від місяця до півроку. Кличко закликав не затягувати час і, з огляду на політичну кризу, вирішити це питання дуже швидко, зареєструвати і проголосувати за конституційний акт щодо повернення до Конституції 2004 року. Цю позицію підтримав і лідер «Свободи» Олег Тягнибок. А лідер «Батьківщини» Арсеній Яценюк запропонував Володимиру Рибаку написати заяву про відставку з посади Голови Верховної Ради. На це 
В. Рибак запропонував А. Яценюку написати заяву про відставку з посади керівника фракції, оскільки фракція «дуже погано працює». Емоційний виступ лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова засвідчив, що жодних домовленостей щодо конституційних змін між більшістю та опозицією не досягнуто. Він заявив, що вся вина за економічну кризу та невиплату зарплат лежатиме на опозиції. Лідер КПУ Петро Симоненко назвав пропозиції опозиції про конституційні зміни «провокацією» і заявив, що комуністи не підтримуватимуть їх. І нагадав вимоги комуністів — зміни до Конституції щодо скасування посади Президента та федералізації країни. Позафракційний депутат Олег Ляшко запропонував «опечатати» Верховну Раду і не випускати депутатів доти, поки вони не домовляться щодо вирішення політичної кризи, щоб більше не постраждала жодна людина. Володимир Литвин (позафракційний) запропонував запитати в Конституційного Суду, чим він керувався, приймаючи рішення про конституційну реформу в 2010 році, та залучити до дискусії фахівців із конституційного права, можливо, внести зміни до закону про Конституційний Суд. Депутат Віталій Грушевський (Партія регіонів), котрий виступав зі сцени на Євромайдані, також закликав до конкретних кроків задля виходу з кризи, зокрема, створити на місцях списки чиновників, котрі зловживають владою, а зміни до Конституції винести на референдум.
Після цього В. Рибак закрив вечірнє засідання, а керівники фракцій продовжили перемовини.