Ліга Європи. Раунд плей-оф. Перший матч. 23 серпня.
«Зоря» (Україна, Луганськ) — «Лейпциг» (Німеччина). 0:0.
«Зоря»: Луїс Філіпе, Тимчик, Вернидуб, Сваток, Михайличенко, Харатін, Сілас, Караваєв (Гордієнко, 83), Ледньов, Хомченовський (Кабаєв, 59), Рафаел Ратао (Кочергін, 57). Тренер — Юрій Вернидуб.
«Лейпциг»: Мвого, Мюкілє (Форсберг, 62), Конате, Орбан, Сараччі, Лаймер (Клостерманн, 80), Ільсанкер, Демме, Брума, Кунья (Поульсен, 72), Вернер. Тренер — Ральф Рангнік.
Вилучено Ледньова, 17 (за неспортивну поведінку).
Рефері — Бенуа Бастьєн (Франція).
Запоріжжя. «Славутич-Арена». 5 127 глядачів. 21 градус.
Ще не минуло і половини першого тайму, а «Зоря» вже залишилася вдесятьох. Звісно, плани на зустріч полетіли шкереберть. Але ті виконавці, котрі залишилися на полі, і ті, хто вийшов на заміну, виявилися справді мужніми бійцями — захищалися, терпіли і встояли.
Цю їхню «суху» нічию інакше, ніж перемогою характеру, не назвеш. До речі, наші, як не дивно, могли здобути звитягу. Адже зрідка, але небезпечно, «Зоря» контратакувала. І в кількох епізодах була близька до успіху. Але гра у меншості забрала надто багато сил. Саме їх і забракло нашим футболістам для досягнення мети.
Зрозуміло, що вдома у четвер футболісти «Лейпцига» атакуватимуть, намагатимуться зламати опір підопічних Юрія Вернидуба і неодмінно забити. Але наші хлопці показали, що вміють грамотно і самовіддано оборонятися. А якщо доля всміхнеться, то обов’язково спробують упіймати гарячих суперників на контргрі. От тільки б ніхто раптом знову не підставив команду.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.