У Верховній Раді планують відкрити освітній центр, де школярам та студентам пояснюватимуть, як функціонує парламент, і демонструватимуть відповідні матеріали. 

Про це у вітальному слові під час стратегічної сесії з розробки інтерактивного уроку для школярів сказала керівник секретаріату Голови Верховної Ради Тетяна Подольська (на знімку).

Нині разом з учителями розробляється програма. «Діти часто відвідують український парламент, їм завжди дуже цікаво. Втім, просто показати їм сесійну залу — замало. Тому нині ми активно працюємо над матеріалами, з якими діткам буде цікаво працювати», — пояснила Тетяна Подольська. За її словами, це можуть бути квести, розмальовки, пазли тощо.

А координатор ініціативи «Відкритий парламент» ПРООН Наталія Ватаманюк зазначила: досвід інших держав засвідчує, що парламентська освіта існує не лише для громадян, які мають право голосу, а й для школярів. «Є дуже гарний приклад британського парламенту, парламенту Шотландії, Канади, де є спеціалізовані освітні центри по роботі зі школярами і навіть із дітьми дошкільного віку. І це для того, щоб пояснити простими словами, що таке влада, хто такий депутат, які його функції».

Створення освітнього центру в парламенті сприятиме підвищенню обізнаності молоді із діяльністю та історією законодавчого органу. Також це допоможе у формуванні патріотичної позиції.