Понад 3,5 млн грн виділили з держбюджету на розширення стаціонарного відділення територіального центру надання соціальних послуг, що в селі Галущинці Підволочиського району.

Кошти із субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад спрямували на будівництво харчового блоку та господарських приміщень. Також тут змонтували крісло-підйомник для людей з інвалідністю.
Як повідомляють на сайті Тернопільської облдержадміністрації, нині у відділенні проживає 23 особи, які забезпечені чотириразовим повноцінним харчуванням, цілодобовим медичним наглядом, належними житлово-побутовими умовами. Показово, що після реконструкції кількість ліжко-місць вдалося збільшити до 30.
Заступник голови ОДА Світлана Беспоповцева зазначила, що відкриття цього територіального центру — результат спільних зусиль держави та громади, які зуміли створити комфорт і належні умови для перебування тут літніх людей. «Запроваджена Президентом та урядом України реформа децентралізації продемонструвала, як за останні роки зросли місцеві бюджети. Власне, на прикладі Підволочиської об’єднаної селищної громади бачимо, що впродовж трьох літ лише на реалізацію проектів із формування інфраструктури ОТГ держава виділила понад 24 млн грн. Ці кошти були спрямовані на 30 проектів у 23 населених пунктах, які входять до громади», — розповіла Світлана Беспоповцева.
До речі, це вже третій об’єкт, який вдалося реалізувати в Галущинцях. Раніше тут відкрили водонапірну башту з водогоном і відремонтували актову залу в сільському клубі.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою ОДА.