Одразу кілька мешканців Дніпропетровщини лише за одну добу стали жертвами однієї і тієї самої шахрайської схеми. Потерпілі розміщували оголошення про продаж речей, у тому числі й в Інтернеті, а потім на прохання зловмисників указували номер свого банківського рахунку, куди потрібно переказувати гроші за товар.

«За їхніми телефонними вказівками наївні продавці повідомляють «покупцеві» секретне слово (найчастіше це дівоче прізвище матері), пін-коди та інші дані, за допомогою яких шахраї знімають із їхніх карток усі гроші», — пояснюють у прес-службі ГУ МВС України в області.

Однією із жертв став 36-річний житель Кривого Рогу, який розмістив оголошення про продаж телевізора й мобільного телефону. Йому зателефонував невідомий і захотів придбати зазначені речі. Чоловік запропонував продавцеві одержати гроші через банкомат. «Покупець» заявив: мовляв, він є юридичною особою, тому для переказу коштів потрібні додаткові дані. Вважаючи, що вводить код для одержання грошей, потерпілий переказав на рахунок зловмисника 13 тисяч гривень.

Дніпропетровська область.