За добу (станом на ранок 14.09) бойовики 37 разів відкривали вогонь по наших військових. При цьому противник 6 разів застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. За даними прес-центру штабу ООС, російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Чермалик, Гнутове та Водяне, а з міномета 120-го калібру — біля Чермалика та Кримського.
Також у районі населених пунктів Кримське, Троїцьке, Чермалик та Гнутове наші опорні пункти було обстріляно з озброєння бойових машин піхоти. А поблизу Новотошківського та Гранітного ворог застосував протитанкові керовані ракети.
Дісталося населеному пункту Водяне, що на маріупольському напрямку. З напрямку окупованої Ужівки у бік житлового сектору на східній околиці Водяного випущено 5 мін калібру 120 мм. Пошкоджених будинків та постраждалих серед цивільного населення немає.
«Під час бойових дій протягом доби один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. За даними розвідки, минулої доби було знищено одного та поранено чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ», — йдеться в повідомленні штабу.
За даними групи «Інформаційний спротив», протягом останнього тижня середньодобова кількість обстрілів і збройних провокацій з боку окупантів зросла з 20—25 до 30—35 за добу. «Переважно противник відкривав вогонь, провокуючи передові підрозділи ОС на відкриття вогню у відповідь, щоб розкрити систему організації їх вогневого прикриття і з метою фіксації і документування «обстрілів з боку ЗСУ» з пропагандистською метою», — повідомили в групі.