Тернопіль:

Телефонний дзвінок, шокуюча новина про лихо з рідною людиною, а далі — пропозиція залагодити питання за гроші. Це схема, за якою працюють телефонні шахраї. На Тернопільщині почастішали випадки таких афер, повідомляють у відділі комунікації Нацполіції області.
 

Правоохоронці закликають краян розповісти про цей вид шахрайства своїм батькам, дідусям, бабусям, особливо тим, які проживають самі. Що більше поінформованих — то менше шансів у зловмисників збагатитися.
Нещодавно від такого шахрайства постраждала 92-річна мешканка Тернополя. На стаціонарний телефон пенсіонерки надійшов дзвінок від невідомого. У слухавці жінка почула чоловічий голос і подумала, що телефонує син. Невідомий сказав, що потрапив у ДТП і тепер має проблеми з правоохоронцями. Далі «син» передав слухавку чоловіку, який представився співробітником поліції. Останній пообіцяв старенькій допомогти родичу за гроші. Тернополянка на прохання співрозмовника назвала свою домашню адресу і віддала невідомому 10 тисяч гривень.
Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням бути пильними і просять дотримуватися елементарних правил безпеки. Якщо вам телефонують і повідомляють про біду з вашим родичем, пропонують вирішити питання за гроші, знайте — це шахраї. Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців. Якщо ви щось запідозрили, не кидайте слухавку, намагайтеся підтримувати розмову з невідомим і одночасно повідомити про шахрая до поліції, радять правоохоронці.