ТЕРНОПІЛЬ:

У регіоні побувала делегація представників громад із Чернівецької області. Вони вивчали досвід реформування органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації.

Як змінювати й поліпшувати культурно-освітній простір у новостворених громадах? Аби отримати відповідь на це запитання, буковинці відвідали Байковецьку ОТГ, що в Тернопільському районі.
Гостей зустріли перший заступник та заступник голови сільради Микола Дума і Віктор Пулька, які презентували своє бачення й колективні здобутки в розвитку культури, освіти, охорони здоров’я і спорту в громаді. Судячи з численних запитань, презентація справила позитивне враження. Зокрема, дуже зацікавила чернівчан розповідь секретаря сільради Юлії Турчманович про співпрацю керівництва та апарату ОТГ з молодіжною ГО «Файна громада». Також гості побували у НВК «Лозівська ЗОШ І—ІІІ ступенів — ДНЗ». Там вони оглянули початковий клас, обладнаний відповідно до вимог реформи «Нова українська школа», кабінети лінгвістики, фізики та хіміко-біологічний. Але найбільше зацікавила їх, звісно, перша в Україні сільська обсерваторія.
Ця поїздка відбулася за підтримки програми «U-LEAD з Європою. Покращення якості надання адміністративних послуг для населення».