Різноманітна робототехніка, 3D-моделювання, програмування, створення аудіокниг, подкастів та електронної DJ-музики відтепер сприятимуть розвитку творчості та мислення юнацтва, яке завітає до Тернопільської обласної бібліотеки для молоді. Поряд із традиційним перечитуванням паперових книг молоді люди зможуть зануритися у віртуальну реальність чи створити предмети власної уяви на комп’ютері.
Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек тут відбулися урочисте відкриття мультимедійної лабораторії «Медіа Старт» та тест-драйв нового технічного обладнання. Така інноваційна лабораторія не має аналогів серед бібліотек України, повідомляють на сайті Тернопільської обласної ради.

«Цьогоріч обласній бібліотеці для молоді на поточний ремонт приміщення в рамках проекту «Медіа Старт — мультимедійна лабораторія у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді» спрямовано майже 320 тисяч гривень, на ремонт сходової клітки — понад 200 тисяч, на господарські видатки — майже 60 тисяч гривень, ще понад 240 тисяч — на мультимедійну техніку. Раді з того, що ви використали ці кошти», — зазначив голова обласної ради Віктор Овчарук (на знімку другий ліворуч).
У дворі бібліотеки очільник області відзначив кращих працівників та читачів бібліотеки і взяв участь у відкритті ІІ ярмарку бібліотечного креативу.
До слова, проект «Медіа Старт» реалізовано за підтримки Тернопільської облради та Тернопільської ОДА.


Фото надано прес-службою 
Тернопільської обласної ради.