Івано-Франківськ укотре став місцем, де обговорюються важливі інвестиційні та економічні процеси, зароджуються та налагоджуються взаємовигідні зв’язки. Тут відбувся ІV Міжнародний інвестиційно-економічний форум «Партнерство та Перспектива». Участь у його роботі взяли делегації з Польщі, Чехії та Франції, народні депутати, інвестори та підприємці, представники обласної та міської влади.

Гість форуму — народний депутат України Михайло Довбенко.

Фото надано Івано-Франківською ОДА.

«За обсягом залучення інвестицій Прикарпаття посідає п’яте місце серед усіх областей і лідирує в Західному регіоні, — зазначив у вітальному слові заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк. — За перше півріччя Івано-Франківщина досягла найвищих показників за індексом промислової продукції, посівши перше місце в рейтингу. Влада значну увагу приділяє підвищенню інвестиційної привабливості краю, позаяк відкритість для потенційних інвесторів і готовність до діалогу дають економічну користь громадам та мешканцям області. Це результат багаторічної праці багатьох людей, які виправдовують довіру наших міжнародних та європейських партнерів».
Вітаючи учасників Форуму, народний депутат України Михайло Довбенко зазначив, що з кожним роком зацікавленість іноземних партнерів до співпраці з місцевими підприємцями задля реалізації спільних інвестиційних проектів помітно зростає. Проведення таких заходів сприяє налагодженню тісних взаємовідносин.
У рамках Форуму відбулося вручення «Призу Європи» місту Івано-Франківську. Таку нагороду вручали 2010 року й Харкову.
«Для мене це велика честь — отримати приз ПАРЄ. Івано-Франківськ тепер назавжди викарбуваний серед найкращих на звороті призу. Це велика заслуга нашої команди та мешканців міста», — зазначив міський голова Руслан Марцінків. — Щороку маємо нові здобутки. Цьогоріч отримали сертифікат за найвищий рівень інвестиційної привабливості «Кредит-Рейтинг». Третій рік поспіль місто експортує більше, ніж імпортує. Це означає, що продукцію франківського виробництва цінують за кордоном. Місто рухається у правильному напрямку, і нагорода ПАРЄ є доказом цього».
«20 років тому у франківській місцевій політиці з’явилося нове гасло «Перетворимо Івано-Франківськ на європейське місто», — пригадує Ігор Пасічняк. — Лідери тодішнього «Студентського Братства» Павло Андрусяк, Олег Синютка, Андрій Романчук та інші активні молоді люди запропонували його Зіновію Шкутяку, і він із ним переміг на виборах міського голови. Протягом двох каденцій реалізація цього гасла стала головним пріоритетом у діяльності команди. Як наслідок багатьох успішних системних змін, 2005-го Франківськ отримав перший приз Парламентської Асамблеї Ради Європи «Європейський диплом». Наступні дві відзнаки від ПАРЄ місто отримало вже за каденції Віктора Анушкевичуса. Й ось найвища нагорода ПАРЄ — «Приз Європи» — тепер уже за каденції Руслана Марцінківа. Цією відзнакою вшановують міста, які найактивніше співпрацюють з європейськими інституціями та поширюють європейські цінності. Тож рухаємося у правильному напрямку».

Івано-Франківська область.