Продаж державного майна в Україні у рамках великої приватизації переноситься на наступний рік. Про це на засіданні парламентської комісії з питань приватизації заявив в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров, передає УНІАН.
За словами В. Трубарова, сьогодні можна констатувати, що продаж більшості об’єктів великої приватизації відбудеться вже в 2019 році. Він також зазначив, що до кінця нинішнього року можлива приватизація тільки «Центренерго».
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України затвердив стартову ціну для приватизації «Центренерго». Торги за 78,3 відсотка держпакета акцій цієї компанії почнуться з 5,984 млрд гривень. Крім того, на засіданні Кабміну було затверджено й інші умови продажу. Очікується, що конкурс з продажу «Центренерго» відбудеться в кінці листопада. Передбачається, що бюджет зможе отримати кошти від його приватизації уже в грудні 2018 року.
Загалом до затвердженого урядом списку великої приватизації входять 26 об’єктів. Серед компаній, що виставляються на продаж, — низка ТЕЦ та обленерго, а також такі підприємства, як: «Запорізький титано-магнієвий комбінат», «Президент-Готель», «Турбоатом», «Азовмаш», «Завод алюмінієвої фольги» і ВАТ» Оріана».