Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про необхідність посилення заходів безпеки на військових об’єктах, передусім складах боєприпасів. Про це він сказав в ефірі одного з загальнонаціональних телеканалів, коментуючи перебіг подій на території військового складу Міноборони в Ічнянському районі Чернігівської області, де сталася пожежа із подальшою детонацією боєприпасів.
За словами глави уряду, причини пожежі визначать правоохоронні органи. Утім очевидно, що ключову версію — диверсію — виключати не можна, адже склади були та залишаються однією з цілей ворога. Та головне, що в таких ситуаціях усі служби навчилися працювати злагоджено.
«Система безпеки має бути на належному рівні, — зазначив В. Гройсман. — Цю роботу треба посилювати, вдосконалюючи систему протидії надзвичайним ситуаціям, забезпечувати служби, щоб вони реагували на будь-яку небезпеку».
В. Гройсман наголосив, що багато речей в системі такого реагування робляться з нуля і є над чим працювати, але тепер є розуміння якості і цілі такої роботи. «І вона — в порятунку життя людей», — зазначив прем’єр.
На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 мільйонів гривень.
Для постраждалого населення Чернігівської області організовано цілодобову роботу «гарячої лінії» за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.