За добу (станом на ранок 22.10) російські найманці понад 20 разів відкривали вогонь по наших військових. При цьому ворог тричі застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. За даними прес-центру штабу ООС, противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Бойовики гатили в районах населених пунктів Щастя, Кримське, Попасна, Шуми, Піски, Мар’їнка, Тарамчук, Красногорівка, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Лебединське та Широкине.
По опорному пункту наших військ поблизу Водяного, що на маріупольському напрямку, противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів та стрілецької зброї. Позиції Об’єднаних сил у районах Кримського та Широкиного окупанти обстрілювали з мінометів 82-го калібру, а поблизу Щастя працював снайпер.
«За даними розвідки, протягом доби вісьмох окупантів знищено та ще двох поранено. На жаль, троє наших воїнів зазнали поранень. Крім того, збройні формування РФ продовжують нехтувати безпекою, життям та здоров’ям цивільного населення. В районі Мар’їнки ворожа куля влучила в мирного жителя. Чоловік під час обстрілу перебував на власній присадибній ділянці», — зазначили в штабі.