«Кожен із співвітчизників, що проживають у Криму, повинен надати допомогу політв’язням та їхнім родинам». З такими словами звернувся голова Меджлісу кримськотатарського народу, представник фракції Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров зі своєї сторінки у Facebook. «У ситуації, коли десятки кримських татар незаконно заарештовані російськими окупантами і є політичними ув’язненими, що кинули виклик Кремлю, кожен із співвітчизників, що проживає в тимчасово окупованому Криму, може надати особливу допомогу героям та їхнім родинам», — вважає народний депутат.
Він закликав усіх приходити на судові засідання, на яких «злочинці — російські окупанти судять відданих своєму народові, своїй землі й своїй державі громадян, намагаються зломити люблячих свої родини й поважаючих своїх сусідів співвітчизників». «Наші брати у в’язницях російських окупантів залишаються незломленими, тому що вірять у Всевишнього Аллаха й упевнені в кожному з нас, хто залишається на волі», — підкреслив Р. Чубаров.
У своєму заклику парламентарій також повідомив графік судових засідань, які проходитимуть у справі Рустема Абельтарова, Зеврі Абсеїтова, Ремзі Меметова та Енвера Мамутова («перша бахчисарайська група»), яких затримали 12 травня 2016 року. Також 23 жовтня у Верховному суді «Республіки «Крим» відбудеться розгляд апеляційної скарги на постанову судді Київського районного суду Сімферополя із продовження запобіжного заходу Дегерменджі Бекіру й розгляд апеляційної скарги на продовження арешту Аметову Казіму. А в середу Верховний суд розгляне апеляційну скаргу адвоката на постанову Київського районного суду Сімферополя про продовження запобіжного заходу Салієву Сейрану, Мустафаєву Серверу, Ібрагімову Тимуру.

Вл. інф.