Місто Дубровиця — невеличкий райцентр на півночі Рівненщини. Тут для місцевого населення є свій герой-захисник — дільничний офіцер поліції Василь Копоть, який неодноразово доводив вірність своєму народові на сході України.

На знімку: Василь Копоть із сином. 

Знімки із сімейного архіву В. Копотя.

Мовчазний, скромний, досвідчений — саме так характеризують Василя його земляки. Поліцейський з дитинства захоплювався військовою справою. Після служби у внутрішніх військах продовжив навчання у відомчій академії внутрішніх справ та обрав службу в органах. Уже за два роки, у 2014-му, коли на cході країни розпочалася війна, разом із колегами по службі вирушає до зони АТО, де чітко розуміє, що це — лише початок.
— Мені образливо чути, коли кажуть, що тут, у «бурштинових краях», люди налаштовані не патріотично. Я чітко пам’ятаю той день, коли формувався зведений загін. Ані я, ані мої друзі не думали про те, чому це повинні бути саме ми, — згадує Василь Копоть.
Повернутися у зону війни довелося в 2015-му, а потім і в 2018 році. Нині, будучи вдома, Василь розуміє: це не остання його поїздка на cхід, до якої він готовий. А нині бореться зі злочинністю, з насиллям та байдужістю, які, на жаль, є у сім’ях останніми роками.
— Мій син нині ходить у садочок. І я дуже хочу, щоб він мав краще життя, ніж те, з яким я зустрічаюся в своїй роботі, — каже Василь Копоть. — А найбільше хочу, щоб ані він, ані інші діти не спізнали, що таке війна.

Ольга АНГЕЛОВА,
працівниця відділу комунікації поліції Рівненської області.