Кабінет Міністрів і надалі співпрацюватиме з міжнародними фінансовими організаціями. Це необхідно для того, щоб підтримувати політику виплати боргів і зниження навантаження на бюджет, а не для нарощування запозичень. Такий акцент зробив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі одного з телеканалів. «Щороку платимо п’ять мільярдів доларів у якості обслуговування... боргу».
В. Гройсман нагадав, що однією з умов продовження співпраці з партнерами, передусім із Міжнародним валютним фондом, стало підвищення цін на газ для населення. Втім, це підвищення стало значно меншим порівняно з первинними вимогами, підкреслив глава уряду. Водночас, нині маємо розширену програму субсидій — адресної допомоги від держави, наголосив прем’єр. У травні цього року уряд дещо посилив контроль за субсидіантами -винятково з метою викрити шахраїв, однак електронний реєстр субсидій діє, запевнив Володимир Гройсман, і людям «спокійно компенсують витрати».
Очільник Кабміну також прокоментував ситуацію, що складається з державним бюджетом. Закладений урядом дефіцит на 2019 рік має бути стабільним, тобто без зайвих нарощувань, які не підтверджені дохідною частиною проекту кошторису, запевнив він. Глава уряду звернув увагу на те, що бажання роздути бюджет буде, адже попереду дві передвиборні кампанії. «Але вибори — виборами, а інтереси держави й людей мають бути попереду», — резюмував В. Гройсман.

Вл. інф.