Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович під час візиту на Луганщину відвідала КПВВ «Станиця Луганська» і поспілкувалась там із населенням області. Звертаючись до людей із запитанням: «Що саме я можу передати уряду у Вашингтоні?», у відповідь чула одне — бажання досягти миру.

Під час зустрічі в Луганській ОДА-облВЦА.

На зустрічі в облдержадміністрації було розглянуто низку проблем життєдіяльності Луганщини, одна з яких — надійне електропостачання. Перспектива є — наступного року побудують електропідстанцію у Кремінній, яка з’єднає Луганщину з Об’єднаною енергетичною системою України, але сьогодні ситуація критична. Цю проблему М. Йованович пообіцяла порушити у Києві.
Під час офіційної зустрічі директор департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності обл-держадміністрації Денис Денищенко виніс на розгляд сторін питання інформаційної війни та розвитку вищої освіти. Слід зазначити, що завдяки фінансовій підтримці США телеканал «UA: Донбас» завершує будівництво сучасної студії та придбав необхідне обладнання для якісного мовлення. А за допомогою переданої США телевежі заввишки 134 м, яку минулоріч встановили у Новоайдарському районі, жителі підконтрольної та тимчасово окупованої території Луганщини мають можливість дивитись українські телеканали та слухати радіостанції.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Луганська область.