Андрій ПАРУБІЙ: «Ратна звитяга та мужність ваших земляків є прикладом для нинішнього покоління»

Привітання 
Голови Верховної Ради України

Жителям
міста Дніпра

Дорогі друзі!
Щиро вітаю із 75-ю річницею визволення Дніпра від нацистських загарбників.
Кожен епізод оборони і визволення вашого міста — сповнений відваги подвиг. У ці дні дніпровці вшановують тих, хто виявляв масовий героїзм на бойових рубежах, звільняв від загарбників рідні оселі, повертав до життя важливий промисловий центр країни.
Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя в тій страшній війні, хто відбудовував місто, відроджував край після руйнівних лихоліть.
Ратна звитяга та мужність ваших земляків є прикладом для нинішнього покоління, якому знову випало боронити рідну землю від ворожих зазіхань. Черпаючи зі славного минулого заряд наснаги й енергії, ми завжди пам’ятатимемо наших героїчних сучасників, кращих синів і доньок українського народу — захисників східних кордонів держави.
У цей світлий день сердечно бажаю кожній дніпровській родині добра, щастя, міцного здоров’я, благополуччя і чистого мирного неба.
Вірю, що правда переможе!

Андрій ПАРУБІЙ.

 

25 жовтня 1943 року війська 3-го Українського фронту визволили Дніпро (тодішній Дніпропетровськ. — Ред.) від фашистських загарбників. У боях за місто особливо відзначилися підрозділи 39-ї гвардійської стрілецької дивізії 8-ї гвардійської армії.
Дніпровці свято бережуть пам’ять про визволителів рідного міста. З-поміж багатьох акцій і заходів, приурочених цій незабутній даті, став і традиційний легкоатлетичний забіг «Миля миру», в якому взяли участь понад тисячу мешканців Дніпра. А започаткована ця добра традиція у далекому 1944 році, і відтоді жодна річниця визволення не минала без популярного забігу. Останніми роками цей захід набрав додаткового символічного значення — за мир у сучасній Україні.

Легкоатлетичний забіг «Миля миру» в Дніпрі.

Фото
з сайту https://dp.informator.ua.