Найбільше турбує мешканців міста Болехова та навколишніх сіл відсутність об’їзної дороги. Обраний від 86-го округу народний депутат України Анатолій Дирів вніс пропозицію щодо державного фінансування її будівництва в розмірі 150 мільйонів гривень, яку схвалили парламентарії.

 

Народний депутат Анатолій Дирів (праворуч) і міський голова Богдан Мельник.

Фото надано прес-службою Анатолія Диріва.

242 депутати у Верховній Раді проголосували за постанову уряду (9000-П) «Про висновки та пропозиції до проекту закону України про Державний бюджет України на 2019 рік», що фактично означає підтримку проекту державного бюджету в першому читанні. Отож після прийняття бюджетного закону в цілому, що повинно відбутись до 1 грудня, місто обласного значення Болехів може сподіватись на будівництво об’їзної дороги.
Спорудження об’їзду Болехова розпочали ще 1989 року за проектами капітального ремонту автодоріг місцевого значення. Відтоді на цій ділянці шляху влаштоване земляне полотно дороги і три штучні споруди — два шляхопроводи та залізобетонний міст через річку Сукіль, які вже потребують ремонту.
Об’їзна — це ділянка автомобільної дороги Н-10 Стрий—Івано-Франківськ—Чернівці—Мамалига, що веде до столиці Молдови Кишинева. 
Через незавершене будівництво об’їзного шляху рух транспортних засобів здійснюється центральною частиною міста, автодорогою місцевого значення Гериня—Болехів, яка практично зруйнована, оскільки конструкція її дорожнього одягу не витримує сучасних навантажень. Особливо складним є рух автотранспорту в зимовий період часу. Утворюються затори важковантажних автомобілів під час переїзду через гірську ділянку шляху.
Значне зростання інтенсивності дорожнього руху та збільшення кількості великовагових транспортних засобів фактично й спричинило повне руйнування центральної дороги в Болехові. Мешканці справедливо обурюються. Почастішали випадки несанкціонованого перекриття руху автомобілів. Постало питання зміни маршруту руху транзитних транспортних засобів із Львівщини на Івано-Франківщину та назад. Тож нещодавно за сприяння народного депутата України Анатолія Диріва проведено ремонт частини дороги, що проходить через Болехів.
Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області виготовляє проектно-кошторисну документацію на будівництво автомобільної дороги державного значення Н-10 Стрий—Івано-Франківськ—Чернівці—Мамалига (на м. Кишинів) на ділянці 19—27 кілометри, в обхід Болехова.
Днями в Болехівській міськраді відбулась робоча нарада за участю народного депутата України Анатолія Диріва, на якій обговорили стартові заходи щодо цього будівництва. Міський голова Богдан Мельник та парламентарій оглянули відповідну ділянку доро-
ги, проблемні місця, роз-
робили алгоритм дій. Міськрада виготовляє проект відводу землі. Серед першочергових завдань — побудова трьох мостів через Геринку та відновлення насипу полотна шляху. Початок будівництва об’їзної дороги в Болехові очікується наступного року.

Івано-Франківська область.