В Університеті «Україна» відбулася зустріч зі всесвітньо відомим мотиваційним спікером Ніком Вуйчичем — проповідником, письменником, мужньою людиною, яка домоглася успіху, незважаючи на рідкісне генетичне захворювання. Захід відбувся у рамках міжнародного проекту «You can», який модерує Юлія Ресенчук, колишня випускниця Університету «Україна».

Нік Вуйчич мешкає у США, а народився в Австралії, в родині емігрантів. Важко навіть уявити, через які випробування довелося пройти хлопцю та його батькам! З усіх кінцівок у Ніка була тільки частина стопи, за допомогою якої він навчився ходити, плавати, писати, а згодом — ще й кататися на скейті та дошці для серфінгу. Нік безмежно вдячний батькам, які любили свого сина таким, який він є, і не ховали від світу. Хлопець став першою дитиною з інвалідністю, яка навчалася у звичайній австралійській школі.
До 25 років Нік здобув дві вищі освіти. За фахом —  бухгалтер і спеціаліст з фінансового планування. Попри все він став успішною і дуже заможною людиною. Нині йому 35. Нік Вуйчич одружений із красунею Канае Міяхаре, виховує чотирьох чудових дітлахів. Словом, живе повноцінно та щасливо і надихає своїм прикладом інших.
Маючи щільний графік виступів, він знайшов можливість зустрітися зі студентами та викладачами Університету «Україна».
— Сьогоднішня зустріч — надзвичайно цікава, — наголосив президент університету Петро Таланчук. — У житті кожної людини бувають моменти, коли вона розгублена, не може знайти жодного рішення, не знає, що їй робити. Але мужнім людям до снаги подолати будь-які життєві перешкоди та випробування. З таких треба брати приклад. Мабуть, у перемогах над самим собою — вся краса нашого життя.
Ніка Вуйчича величезний натовп студентів та шанувальників зустрів оплесками стоячи. «У нашому житті чергуються підйоми та падіння, завжди є хороші дні та погані. Проте якась людина має бути моделлю вашого життя», — почав він свій виступ. І попросив замислитись над тим, якою буде наша держава за двадцять років, як житимуть у ній люди, де працюватимуть, про що мріятимуть.
«Якщо людина прагне натренованих м’язів, вона йде до спортзалу, де не п’є колу, а підіймає вагу. А це — нелегко, — нагадав він. — Ніколи не очікуйте легкого життя. Мрія про майбутнє України лежить на ваших плечах. Ваша мета — не продатись корупції, а зберегти душу і віднайти свій шлях до нової країни. Уся ця подорож складається з кроків. Хочете, щоб усе було чесно, тож самі маєте зробити їх».
На зустрічі з Ніком Вуйчичем було чимало студентів з інвалідністю, які, можливо, краще за інших розуміли його слова про людську слабкість і силу. «Слабкість — це гордість, жадібність, егоїзм... Людина не має права вважати себе кращою, важливішою від когось. Нам усім хочеться більше любові. І не обманюйте самих себе, що за 10 років ви будете добрішими. Не пишіть sms, а дивіться в очі. Любов — це відповідь. Любити — це значить не здаватися!»

Лілія ЗОЛОТОНОША, журналіст Університету «Україна».

Фото Юлії ТИНДИЧЕНКО.