Міськрада скасувала вісім регуляторних актів, що гальмували розвиток бізнесу

Рішення про втрату чинності шести актами з регулювання земельних питань прийняли депутати Вінницької міськради на черговій сесії. Підтримали його переважною більшістю голосів. Так само, як на попередній сесії скасували ще два регуляторні акти, що гальмували розвиток бізнесу.
«Спрощення регуляторного навантаження ініційовано міськрадою, — зазначив директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міськради Віталій Погосян. — Робиться це задля забезпечення збалансованих умов ведення бізнесу в нашому місті, активізації підприємницької діяльності, а значить, підвищення рівня зайнятості населення».
Депутати наголошували, що такі дії мають сприяти пожвавленню розвитку підприємництва, особливо це стосується середнього та малого бізнесу.
У Вінниці створено комунікаційний майданчик між владою і підприємцями. Він має назву «Відкрита регуляторна платформа». Діє за підтримки програми ООН в Україні «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств». Завдяки такій платформі кожен охочий може висловити свої зауваження щодо недоліків, які стримують розвиток підприємництва, а також внести пропозиції з вирішення проблеми. Про необхідність скасування згаданих вище восьми регуляторних актів ішлося спочатку на такому майданчику. Це один із методів реалізації програми «Посилення конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу на 2017—2020 роки», прийнятої міськрадою навесні минулого року.

Вінниця.