Днями «ВТБ Банк» увів комісії і ліміти на зняття готівки, що спрямовано на стримування відтоку коштів клієнтів. Про це повідомили в офіційному коментарі Національного банку з приводу ситуації, в якій опинилася ця фінансова установа.
«Ми спостерігаємо деяке зниження обсягу ліквідності в АТ «ВТБ Банк», яке відбувалося в процесі згортання діяльності АТ «ВТБ Банк» вже тривалий час і було поглиблено рішенням Апеляційного суду Києва від 5 вересня про блокування активів фінансової установи», — йдеться в повідомленні.
У НБУ твердять, що рішення суду фактично позбавило банк можливості поповнювати ліквідність за рахунок реалізації набутого в процесі стягнення заставного майна і активів. «Національний банк здійснює посилений моніторинг ситуації і за необхідності вживатиме заходів у межах повноважень, передбачених чинним законодавством», — повідомила прес-служба регулятора. У НБУ також запевнили, що ситуація з ліквідністю в «ВТБ Банк» ніяк не впливає на стабільність банківського сектору України, оскільки частка цієї фінустанови становить 0,6% від чистих активів платоспроможних банків.