Зазначений Звіт містить інформацію про основні напрями та показники роботи Фонду в минулому році. Зокрема, наголошено, що 2023 рік у частині приватизації став рекордним за рівнем конкуренції на торгах: у середньому в приватизаційних онлайн аукціонах брали участь майже 5 учасників. Як результат — держава отримала максимально вигідну ціну за свої активи. Завдяки цьому торік вартість державних об’єктів зросла в 2,7 раза відносно стартової ціни, а надходження до бюджету становили 3,15 млрд грн.

Крім того, за підсумками 2023 року, загальна сума надходжень від оренди становила майже 770 млн грн, що на 200 млн грн перевищує показник 2022 року.

Також у 2023 році Фонд працював над визначенням та запровадженням нових напрямів своєї діяльності, які вже почали реалізовуватися. Один із важливих нових напрямів — арештоване майно підсанкційних осіб, яке передане в управління Фонду. Фонд акумулював 735 одиниць санкційних активів,12 із яких уже реалізовано на загальну суму понад 32 млн грн. Кошти від таких активів йдуть у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії — на відновлення нашої держави та відбудову зруйнованих українських міст.

У рамках парламентського контролю та відповідно до частини четвертої статті 2321 Регламенту Верховної Ради зазначений Звіт буде направлено до Рахункової палати для підготовки попереднього аналізу Звіту ФДМУ в частині, що впливає на виконання Державного бюджету України.

Після отримання звіту Рахункової палати про результати аналізу звіту Фонду державного майна України за 2023 рік у частині, що впливає на виконання Державного бюджету України, Комітет з питань економічного розвитку розгляне Звіт відповідно до законодавства.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.