Артур ГЕРАСИМОВ, фракція «Блок Петра Порошенка»:
— Народні депутати з фракції БПП висловлюють щирі співчуття родині, близьким та рідним Катерини Гандзюк. Ми вимагаємо від правоохоронців задіяти всі резерви для встановлення та притягнення до відповідальності винуватців цього страшного злочину в найкоротші терміни. На своєму засіданні фракція БПП одностайно підтримала створення ТСК з розслідування вбивства активістки.  Усі причетні до цього страшного злочину повинні понести найсуворіше покарання, передбачене законодавством. 

Олена СОТНИК, фракція «Об’єднання «Самопоміч»:
— Активісти й правозахисники, які прийшли під стіни парламенту під час засідання погоджувальної ради, вимагали створення незалежної ТСК. Так, ми знаємо, що слідчі комісії, створені в парламенті, рідко були ефективними. Знаємо, що у них дуже мало повноважень. Але ми все одно вимагали створення ТСК щодо побиття активістів, нападу і вже тепер смерті Каті Гандзюк. І ми продовжуємо це вимагати, незважаючи на те, що нині у парламенті більшість намагається створити абсолютно контрольовану ТСК.
«Самопоміч» вимагає, щоб ТСК була незалежною, збалансованою. А її головою була людина, яка не має жодного стосунку до коаліції, яка зможе незаангажовано проводити роботу ТСК і нарешті сказати: чому напади на активістів не розслідуються, саботуються.

Віктор БОНДАР, група «Партія «Відродження»:
— Останні чотири роки ми всі спостерігали, як стрімко зростали тарифи для населення та промисловості в Україні. У мене було сподівання, що у влади вистачить здорового глузду не робити чергового підвищення і не заводити ситуацію в глухий кут. На жаль, не вистачило. Нині ми бачимо, що прірва між населенням і владою стає просто бездонною. Влада не чує і не розуміє ситуацію, в якій опинилися люди в селі, містах, районах після чергового підняття тарифів. Сьогодні ми бачимо цинічну ситуацію: державні підприємства «Нафтогаз», «Укргазвидобування» за рік показують 60—70 мільярдів прибутків, керівництво «Нафтогазу» виписує премії для 16 чоловік на мільярд 200 мільйонів гривень і після цього нам пропонують знову підняти тарифи. Вибачте, але це блюзнірство. Тому ми зареєстрували проект постанови про скасування цих тарифів і проведення енергоаудиту.

Юлія ТИМОШЕНКО, фракція «Батьківщина»:
— Всі ми знаємо, яка трагедія сталася з Катериною Гандзюк. Я хочу повністю підтримати «Самопоміч» і наших молодих депутатів-єврооптимістів у тому, щоб невідкладно проголосувати за проект постанови про створення ТСК на паритеті між владою і опозицією та доручити очолити цю комісію людині, якій довіряє громадянське суспільство. Якщо ми цього не зробимо, то покриватимемо замах на життя 54 громадських активістів, а також вбивство Катерини Гандзюк.
Фракція «Батьківщина» не голосуватиме за жоден законопроект, доки не буде ухвалено постанову по Катерині Гандзюк, а також постанову про скасування підвищення цін на газ і введення мораторію.

Олег ЛЯШКО, фракція «Радикальна партія»:
— Два тижні тому уряд ухвалив рішення, яким фактично грабують українців — підвищив ціни на газ. Наша команда ініціювала позачергове засідання парламенту для того, щоб зупинити зростання цін на газ, захистити українців від пограбунку владою. На цю ініціативу відгукнулися одиниці, решта залишилися байдужими. Тому команда Радикальної партії разом з лідерами інших фракцій, крім фракцій коаліції, підписали проект постанови про скасування рішення уряду щодо підвищення цін на природний газ та запровадження мораторію на підвищення цін на газ для громадян. Ми вимагаємо від глави парламенту першим питанням негайно розглянути цю постанову і захистити українців від грабіжницької політики Президента та його уряду. Наша команда не голосуватиме за жодне інше рішення, доки мораторій про підвищення цін на газ не буде прийнято.

Юрій БОЙКО, фракція «Опозиційний блок»:
— Передусім хочу привітати всіх українців та парламент із 75-ю річницею визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. 6 листопада 1943 року — це визначний день в історії українського народу. Напередодні цієї дати ми з пошуковим загоном «Дніпро-Україна» провели перепоховання загиблих бійців Радянської армії, які захищали столицю України. Минулої суботи на цьому заході я мав зустріч із ветеранами. Їх залишилось небагато — 10—12 чоловік, їм по 90—95 років. Вони просили мене захистити їх. Захистити від морального цькування влади, матеріальних обмежень, зубожіння і жебрацтва. З підняттям тарифів і цін їх усіх перетворили на жебраків. Але сьогодні захисту потребують не лише ветерани, а й всі громадяни України.

Сергій ШАХОВ, група «Воля народу»:
— Чому сьогодні всі говорять про підвищення ціни на газ, коли ще у березні Ярослав Москаленко зареєстрував проект постанови про заборону підвищення ціни на газ. Влітку наші волонтери збирали півтора мільйона підписів проти підвищення. Особисто я зареєстрував проект постанови № 9027 проти підвищення ціни на газ та щоб провести аудит всієї газотранспортної системи. Коли я приїжджаю у свій округ, люди мені кажуть, що біля села качають український газ, а рахують за формулою «Дюссельдорф+». Це в жодні рамки не вписується.

Максим БУРБАК, фракція «Народний фронт»:
— Сьогодні ми повинні почути інформацію правоохоронних органів щодо розслідування справи про вбивство Катерини Гандзюк. З часу нападу на Катерину минуло три місяці. Нацполіція по гарячих слідах встановила і заарештувала людей, які обґрунтовано підозрюються у цьому вбивстві. Громадськість давно почула їхні імена. Однак ми хочемо почути прізвища замовників. Робота по замовниках виведена в окреме провадження, яке передано до СБУ. Вимагаємо від СБУ якнайшвидше встановити замовників і посадити їх на лаву підсудних, поряд з виконавцями і організаторами...