Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак відвідав свій виборчий округ, що в Чернівецькій області. Він, зокрема, завітав до Бабинського закладу загальної середньої освіти І—ІІІ ступенів Кельменецького району.

Під час засідання.

Фото зі сторінки Максима Бурбака у Фейсбуці.

«Чудовий педагогічний колектив, який щоденно впроваджує реформу середньої загальної освіти та «Нову українську школу» (ключова реформа Міністерства освіти і науки). Адже Ірина Сосніна — тренер «Нової української школи», вчитель початкових класів — отримувала відповідний сертифікат від представниці «Народного фронту», міністра освіти і науки Лілії Гриневич. За підтримки коаліційного уряду здійснено заходи з підвищення енергоефективності будівлі школи: замінено на сучасні всі вікна і двері, встановлено твердопаливний котел, який дозволив відмовитися від газу, готуються до утеплення та заміни даху. Ця школа, єдина в області, виграла грант та співпрацює з FIRST LEGO League (програма створена для дітей 9—16 років). Команда учнів FIRST LEGO League під керівництвом свого тренера, керівника гуртка робототехніки та вчителя інформатики Марини Кульчак уже програмують робототехніку. Такими школами має пишатись Кельменеччина. Зі свого боку і в подальшому їх підтримуватиму. Новій українській школі бути!» — написав М. Бурбак у Фейсбуці.
Приємною несподіванкою для нього стало знайомство з пані Емілі Ессі, волонтером Корпусу миру, громадянкою США, яка вже півтора року допомагає новоствореній Недобоївській об’єднаній громаді шукати та залучати кошти міжнародних грантів для розбудови.
«Висловив їй велику подяку за підтримку України та Хотинщини в такі складні часи», — додав депутат.
Зустрівся політик і з педагогічними працівниками Заставнівського району. «Є чимало проблем, особливо щодо передачі приміщень із балансу районної ради на баланс новостворених ОТГ. Для мене головне, щоб під час передачі або реорганізації не постраждали працівники. Окремо зауважив: неприпустимо, коли районна рада забирає в освітян     200 тисяч гривень і направляє собі на зарплату. Особливо, коли створено ОТГ у районі і в райради суттєво поменшало навантаження. Якщо мене не почують і не скасують це ганебне рішення, залишаю за собою право в суді оскаржити це рішення», — наголосив голова фракції.
Також Максим Бурбак і народний депутат Микола Федорук зустрілися з головами ОТГ Чернівецької області на засіданні регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування. У своєму виступі лідер фракції «Народний фронт», зокрема, акцентував увагу на проблемах під час децентралізації влади. «За саботаж реформи горе-керівників районів треба негайно звільняти. Загалом усі погоджуються — реформу вже нікому не спинити!» — констатував він.

Вл. інф.