Учора з нагоди Дня Гідності та Свободи у центрі столиці, де п’ять років тому розпочалася Революція Гідності, відбулося вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. У церемонії взяли участь Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
П’ять років тому тисячі людей вийшли на Майдан не заради «хліба і видовищ», а для обстоювання власної гідності, соборності та Незалежності держави, євроінтеграційного курсу України. Революція Гідності була відповіддю українського народу на спробу тодішнього правлячого режиму змінити внутрішньополітичний курс держави і повернути її до залежності від Росії. Із загонів Самооборони Майдану згодом вийшли і перші добровольчі батальйони, які навесні та влітку 2014 року зламали плани Путіна окупувати всю Україну. Боротьба за Незалежність із російським агресором триває. Суспільство також очікує завершення розслідування справ про розстріли на Майдані. За п’ять років, що минули, постало багато нових викликів. Однак те, що Революція Гідності кардинально змінила свідомість громадян, і повернення назад, до колоніальної залежності вже неможливе, ні у кого не викликає сумнівів.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Президент України Петро Порошенко, дружина Президента Марина Порошенко, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.           

Більше фото тут — www.golos.com.ua