Шановні друзі!

Щиро вітаю з 100-річним ювілеєм Академії — вищої наукової самоврядної організації України.
За цей час Академія пройшла складний і надзвичайний шлях, сформувавши провідні вітчизняні наукові школи світового рівня з різних галузей науки. Це той фундамент академічної науки країни, на якому ґрунтуються економіка та культура, сила і міць нашої держави.
Першим президентом Академії був видатний учений із світовим ім’ям В. І. Вернадський. І нині у її стінах панують славні традиції: сподвижництво, інноваційність та творчий пошук. Відрадно, що науковими установами Академії в різні галузі економіки України впроваджено десятки тисяч новітніх розробок, серед яких передові технології, зокрема інформаційні, сучасні машини, устаткування, матеріали, автоматизовані комплекси і системи, програмні продукти, бази даних і бази знань, сорти рослин, новітні методики та стандарти — і це лише найзагальніший перелік.
Ваш славетний заклад не лише організовує і здійснює фундаментальні та прикладні наукові дослідження, а й сприяє формуванню державної політики у сфері наукової та науково-технічної діяльності, готує оцінки і прогнози суспільно-політичного, соціально-економічного і культурного розвитку держави. Відтак, Академія бере безпосередню активну участь у реформуванні всіх сфер суспільного життя.
У день сторічного ювілею бажаю вашому достойному колективу не зупинятись на досягнутому, гордо нести у майбутнє високе звання провідної наукової установи України!

Голова
Верховної Ради України
Андрій ПАРУБІЙ.