Вельмишановний Борисе Євгеновичу!

Прийміть мої найщиріші вітання у день Вашого 100-літнього ювілею!
Ви з гідністю пройшли цей віковий життєвий етап. Високо ціную Ваш грандіозний внесок у розвиток науки, техніки й прогресивних технологій, у підтримку й зміцнення вітчизняних наукових шкіл, у формування Української держави і налагодження широкого міжнародного наукового співробітництва.
Ви були й досі є не лише свідком, а й активним учасником багатьох історичних подій, автором винаходів, які суттєво змінювали долі як окремих людей, так і держав та людства в цілому. При цьому Ви залишаєтесь енергійною та душевною людиною, яка вміє реально оцінювати події та факти, філософськи ставитися до них, а також аналітично їх осмислювати і знаходити підґрунтя для нового наукового пошуку. Саме так Вами були отримані вагомі наукові результати та створені численні розробки для різних галузей економіки країни.
Вдячний Вам за все це та за плідну і наполегливу працю, за вражаючі наукові здобутки і велику організаційну роботу для забезпечення розвитку науки на чолі Національної академії наук України, за доброту і мудрість, якими Ви щедро ділитеся з колегами та молоддю. Впевнений, що все зроблене Вами в науці буде непідвладне плину часу і зміні поколінь.
Бажаю Вам, дорогий Борисе Євгеновичу, міцного здоров’я і щастя. Нехай множаться гаразди у Вашому житті, повниться радістю душа, збуваються всі Ваші задуми та мрії! Зустрічайте весни ще багато літ! І хай вони приносять Вам силу та натхнення ще довго творити на користь людям та Україні.

З повагою 
Голова Верховної Ради України
Андрій ПАРУБІЙ.