Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд

провела робочу зустріч із Віце-маршалком Сейму Республіки Польща Ришардом Терлецьким.

Пан Терлецький прибув до України на чолі делегації для участі в церемонії відзначення роковин Голодомору. Пані Сироїд подякувала за одностайне визнання Сенатом Республіки Польща Голодомору геноцидом, а також за розуміння та підтримку України.
Особливу увагу під час зустрічі учасники приділили питанням безпеки та посиленню співпраці між Україною і Республікою Польща з огляду на агресивну політику Росії. «Сьогодні Росія витісняє Україну з Азовського моря, захищаючи Керченський міст. Завтра Росія так само витіснятиме Польщу та країни Балтії та Скандинавії з Балтійського моря, захищаючи «Північний потік». Тому безпека західного світу дедалі більше залежатиме від країн Балто-Чорноморського поясу й ефективної співпраці між ними», — сказала О. Сироїд.
На зустрічі були присутні народний депутат України Оксана Юринець та депутати Сейму Республіки Польща: пан Ришард Терлецький (Ryszard Terlecki) Віце-маршалок Сейму Республіки Польща, пан Яцек Осух (Jacek Osuch) депутат Сейму, пан Матеуш Шпитма (Mateusz Szpytma) та заступник голови Інституту національної пам’яті.
Нагадаємо, що пані Сироїд і пан Терлецький є співголовами Парламентської асамблеї України та Республіки Польща.

Секретаріат заступника Голови Верховної Ради України.