Характер дислокації угруповань і техніки збройних сил РФ показує, що в найкоротший термін можуть бути сформовані відповідні наступальні сили й напрямок їх дій — Україна. Таку інформацію оприлюднив у телеефірі начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко. За його словами, як зони ризику Генштаб розглядає не тільки Луганську й Донецьку області. «Йдеться про північно-східні, східні, південні кордони України», — конкретизував Муженко.

За словами начальника Генштабу, РФ під час навчань «Схід-2018» перекинула зі східних регіонів на свою базу поблизу українського кордону 300 танків Т-62. Він також розповів про формування РФ дивізії в складі двох танкових і двох мотострілецьких полків. «Такі дивізії називають дивізією «Прорив». Явно, що дивізія створюється не для ведення оборонних дій, а тільки для наступальних дій», — зазначив він. І уточнив, що ця дивізія входить до складу 8-ї загальновійськової армії, яка дислокується в Новочеркаську. А двома армійськими корпусами, які перебувають на тимчасово окупованій території Луганської й Донецької областей, керують зі штабу цієї 8-ї загальновійськової армії. «Ми бачимо системне формування», — констатував Муженко.
Говорячи про морську складову російської агресії, начальник Генштабу повідомив, що РФ збільшила кількість своїх кораблів в акваторії Азовського моря «практично вдвічі».
«Росія демонструє свою готовність нарощувати це угруповання в максимально короткий термін. Йдеться про можливе перекидання корабельного складу з акваторії Азовського моря, використовуючи Волго-Донський канал, в Азовське море й надалі в Чорне море. Це теж серйозна ситуація, на яку нам теж необхідно реагувати», — резюмував він.