Ганна ДЬЯЧЕНКО пройшла всю війну, перемогу зустріла в Берліні. Після працювала десятиліття медсестрою... Днями Ганна Іванівна відсвяткувала своє століття.
А народилася ювілярка в Сибіру. У липні 1941-го пішла в армію. На фронті була медсестрою у госпіталях — спочатку в Омську, тоді в Берліні, де, пригадує, навіть зблизька бачила задимлений Рейхстаг...
Згодом Ганна Іванівна потрапила в госпіталь у Польщі, де й познайомилася з майбутнім чоловіком Дмитром. Він був офіцером, родом із Білгородської області. Одружилися влітку 1946-го, а наступного року в подружжя народився син Олександр. У 1950-му переїхали до Ужгорода. Відтоді Ганна Дьяченко й живе на Закарпатті.
В обласному центрі продовжила працювати медсестрою. Її загальний трудовий стаж — 53 роки. Доглядає бабусю Ганну син Олександр із невісткою Іриною. Благо, живуть поруч. Часто приходять й онуки Олександр і Вікторія.
Син разом із дружиною показали світлини молодих років і навіть трудову книжку Ганни Іванівни. Там чимало записів. Перший — ще з 1937 року. Ганну Іванівну поважали за чуйність, доброту, вміння вислухати й допомогти хворому. Навіть коли вийшла на пенсію, часто допомагала сусідам і близьким.

Міський голова, повідомляє його прес-служба, побажав ювілярці здоров’я і щасливих років життя (на знімку). До дня народження, як і годиться на ювілей, стареньку порадують грошовою допомогою з міської казни.

Василь НИТКА.
Фото прес-служби міськради.

Ужгород.