У Гончарівську на Чернігівщині, де розташовано загальновійськовий полігон оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України, проходять бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою. За ними спостерігали Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко та керівництво Збройних Сил України, а також командувач Сухопутних військ Збройних сил США в Європі Крістофер Каволі та командувач Сухопутних військ ЗС Канади Жан-Марк Лантьє.
«Відповідно до заходів воєнного стану мною було прийнято рішення скоротити період бойового злагодження та забезпечити своєчасну передислокацію військ на місця можливого удару з боку країни-агресора. Мова йде не лише про ділянки україно-російського кордону, а захист портів, захист узбережжя Азовського і Чорного морів, забезпечення кроків протиповітряного захисту», — розповів Президент.
Високі гості були в захопленні від рівня українських військових. Командувач Сухопутних військ Збройних сил Канади Жан-Марк Лантьє привітав з успішним проведенням навчань і сказав: «Канада стоїть пліч-о-пліч з Україною. Наші збройні сили пишаються, що мають можливість працювати з вами, багато чого вчитися у вас і ділитися з вами власним досвідом». А командувач Сухопутних військ Збройних сил США в Європі Крістофер Каволі додав: «Маю приємність працювати з українськими ЗС уже кілька років, і для мене дуже приємно бачити розвиток вашої армії, високопрофесійних і багатофункціональних воїнів».
Під час навчань, як повідомила прес-служба оперативного командування «Північ», відпрацьовуються завдання з оборони та наступу в умовах порушення ворогом Мінських домовленостей, відбувається злагодження підрозділів Повітряних сил ЗСУ, армійської авіації та підрозділів оперативного забезпечення для знищення військ агресора.
Президент України високо оцінив рівень українських воїнів, звертаючись до них: «Це те, чого ми досягли за останні 4,5 року, і те, як ми готові зустрічати ворога. У складну хвилину ви стоїте на захисті суверенітету і територіальної цілісності».

Чернігівська область.