Учора в більшості областей України спостерігалося ускладнення погодних умов. Хоча на сході країни опади майже не дошкуляли, у західних областях сніг йшов усюди, а температура повітря не опускалася нижче двох градусів морозу. У центрі країни і на півночі також спостерігалися опади у вигляді снігу, проте температура подекуди сягала навіть плюсової позначки. Схід країни сніговий циклон зачепив частково: опади були у Харківській і Дніпропетровській областях, а в Донецькій і Луганській — хмарно. Температура повітря від -1 до +1. Найтепліше було на півдні — до +2 градусів. Але незважаючи на плюсову температуру, сніг випав в Одеській і Миколаївській областях. У Криму — до п’яти тепла.

Зазначимо, що в результаті несприятливих погодних умов у ніч на четвер в Україні було знестурмлено 170 населених пунктів. Сніг і пориви вітру, які вирували у низці областей, призвели до спрацьовування автоматичної системи захисту ліній електропередач і відключення електрики. Нині енергетики працюють над відновленням електропостачання.
Нагадаємо, що ще в середу засніжило в багатьох областях України. В Києві та області цілу ніч на четвер йшов сніг, унаслідок чого на дорогах утворилась ожеледиця. 
Через погіршення погодних умов на дорогах у Київській і Житомирській областях, а також у столиці тимчасово обмежили рух вантажного та великогабаритного транспорту. 
Як повідомили у прес-службі Нацполіції, таке рішення було прийнято з метою недопущення ускладнень в русі транспорту і для безпеки водіїв та пасажирів. Утім, це лише частково уберегло від заторів і надзвичайних подій. При цьому в місцях відстою транспорту на Житомирському напрямку, Бориспільському шосе, Броварському проспекті, Гостомельському та Одеському напрямках організували пункти обігріву водіїв. 
«У наметі водії можуть зігрітися, попити чай та поїсти. Кожен, хто потребує негайної допомоги у період снігових опадів, може звернутися до ДСНС, співробітники якої цілодобово чергують в пункті обігріву», — зазначили рятувальники.
Незважаючи на снігопад у Києві та області, міжнародні аеропорти столиці — «Бориспіль» і «Київ» (Жуляни) працюють у штатному режимі. Більшість рейсів виконуються вчасно. Проте, виходячи з даних аеропорту «Київ», тут було скасовано рейс до Варшави. Також були скасовані два рейси до Шарм-еш-Шейха. Не виключено, що скасування рейсів могло статися через складні погодні умови. В аеропорту «Бориспіль» були скасовані два рейси на Стамбул.
Водночас синоптики попередили, що снігопади протримаються до вихідних, проте на зміну їм прийдуть морози. Так, за словами завідувачки сектору відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Людмили Гуманенко, 15—16 грудня в Україні переважно без опадів. Лише 16-го на заході наближення атмосферного фронту зумовить невеликий сніг. Морози будуть незначні: вночі -2...-8, удень - 0... -5. За словами синоптика, лише на півдні країни стовпчики термометрів піднімуться трохи вище нуля.