Працівники апарату Верховної Ради, які працюють перший рік, пройшли навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації в галузі знань «Публічне управління та адміністрування».

Навчання новопризначених працівників без відриву від основної роботи є невід’ємною складовою їхньої адаптації до особливостей роботи Верховної Ради та її апарату, а також слугує стимулом для подальшого самовдосконалення та саморозвитку. Необхідність такого навчання передбачена системою підвищення рівня професійної компетентності державних службовців апарату та законодавством України з питань державної служби.
У процесі навчання розглянуто низку актуальних питань — від організаційно-правових засад публічного управління та євроатлантичної інтеграції до особливостей забезпечення документування та документообігу в апараті.
До проведення занять було залучено провідних науковців та тренерів Національної академії державного управління при Президентові України, Інституту законодавства Верховної Ради, Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості, Київського національного торговельно-економічного університету, Національної академії педагогічних наук, фахів-
ців Програми USAID РАДА, Національного агентства з питань запобігання корупції.
Своїм досвідом щодо особливостей роботи в апараті Верховної Ради з новими працівниками поділилися фахівці-практики — керівники структурних підрозділів та інші працівники апарату, які мають релевантний практичний досвід та безпосередньо займаються розробкою та опрацюванням законопроектів.
Підбиваючи підсумки навчання перший заступник керівника апарату Верховної Ради — керуючий справами Петро Боднар (на знімку в центрі) наголосив на необхідності подальшого підвищення працівниками рівня своєї професійної компетентності, вміти критично мислити, застосовувати на практиці професійні знання, уміння та навички.
В.о. директора Інституту вищої кваліфікації Київського національного торговельно-економічного університету Алла Бідюк поінформувала про результати тестування за підсумками навчання та анкетування працівників.
Учасники навчання поділилися своїми враженнями від освітнього процесу та внесли пропозиції щодо вдосконалення такого навчання в подальшому.
За результатами проходження навчання працівникам апарату Верховної Ради вручено свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.
Фото Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.