З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції у столиці відбулась урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи. Меморіальні заходи відбулися у всіх регіонах України.

На знімку: столичні рятувальники вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото з сайту http://www.dsns gov.ua

Столичні рятувальники вирішили зібрати вогнеборців-ліквідаторів, які безпосередньо брали участь у подоланні цієї страшної для нашого народу трагедії.
Захід розпочався із вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя заради інших, хвилиною мовчання. Ліквідаторам, які зібралися, за той подвиг, що його вони свого часу здійснили, побажали міцного здоров’я, благополуччя та мирного неба над головою.
Після цього всі учасники заходу вирушили до Меморіального кургану «Героям Чорнобиля», щоб вшанувати їхню пам’ять та покласти до нього квіти. На завершення в церкві, на території храмового комплексу Святого Архангела Михаїла, було проведено молебень та запалено свічки на честь пам’яті загиблих вогнеборців-ліквідаторів.
Низький уклін усім ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Вічна нам’ять і шана тим, хто ціною власного життя захистив майбутнє.