Народний депутат України по 130-му виборчому округу (Миколаївська область) Андрій Вадатурський (на знімку) (фракція Блоку Петра Порошенка), котрий входить до складу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, підбив підсумки роботи в парламенті упродовж 2018 року та окреслив плани на новий рік.

Андрій Вадатурський на своїй сторінці у Фейсбуці відзначив серед законопроектів, які стали законами, і до розробки яких долучився, —   № 6693, покликаний відродити виробництво ексклюзивних теруарних вин в Україні. А також законопроекти № 6697, спрямований на захист українського оборонного комплексу від стягнень з боку країни-агресора, № 6049-д — про колективну власність на землю, що створить умови для запобігання рейдерству.
Парламентарій розповів про зареєстровані в парламенті нові законодавчі ініціативи, зокрема, законопроект № 8632, спрямований на децентралізацію та дерегуляцію внутрішніх повітряних, автобусних і водних перевезень; законопроект № 9137 щодо роботи лабораторій з перевірки якості ремонту доріг; законопроект № 9138 стосовно автоматичного вагового контролю на дорогах; законопроект № 9279 з приводу укрупнення районів Миколаївської області.
У своїй роботі на виборчому окрузі А. Вадатурський відзначив будівництво спортивного комплексу з басейнами європейського зразка в Баштанці, сприяння у реалізації інвестиційного проекту із забезпечення питним водопостачанням населених пунктів Казанківського та Новобузького районів, всеукраїнської програми «Нова українська школа» зі створення нового освітнього простору для першокласників, проведення вуличного освітлення у Новому Бузі та Снігурівці, відкриття водонапірної башти в найбільшій школі Березнегуватського району, організацію в школах свого виборчого округу спортивних турнірів, конкурсів тощо.
У новому 2019 році парламентарій поставив перед собою такі завдання: «Пріоритетними напрямами для себе визначив: створення легальних робочих місць, реалізацію енергоефективних проектів, продовження допомоги навчальним закладам, в тому числі у розвитку спорту, підтримку медичних закладів із впровадження сучасних технологій лікування».

Олександра КУЧЕРЯВА.