Міський голова Рівного Володимир Хомко зустрівся з організатором ковальського заходу «Свято кування» в місті Сен-Мартен Ля Плен паном Роланом Комтом, який приїхав, щоб розглянути можливості співпраці двох ковальських фестивалів — рівненського «Металеве серце України» і того, що відбувається у Франції двадцять два роки поспіль.
Французька делегація у Рівному відвідала Галерею сучасного ковальського мистецтва та Алею кованих скульптур на «Лебединці» — улюбленому місці відпочинку рівнян. Пан Комт був приємно вражений творами сучасного ковальського мистецтва, які зібрала у Галереї сучасного ковальського мистецтва Ніна Крока, і тим, що Рівне протягом останніх років перетворилося на потужний мистецький центр ковальства.
Пан Комт хоче організувати французьку делегацію для участі у наступному фестивалі «Металеве серце України» у Рівному і щоб вона співпрацювала з українськими ковалями. Гість запропонував, щоб французька асоціація маленьких ковалів, яка відома своїми досвідченими майстрами і яка працює безпосередньо з дітьми, привезла своє обладнання і провела майстер-клас з українськими дітьми на фестивалі у Рівному.
— Нам було б цікаво розширити географічний спектр участі у фестивалі «Металеве серце України», і ми готові співпрацювати у цьому з Францією, — наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко.