Голова Верховної Ради Андрій Парубій, відповідаючи під час брифінгу на запитання щодо перспектив ухвалення закону про державну мову, нагадав, що зовсім недавно Конституційний Суд ухвалив рішення про неконституційність так званого закону Колесніченка-Ківалова, після чого парламент розглянув декілька законопроектів про мову, один з яких було прийнято за основу. До цього законопроекту було внесено понад дві тисячі правок. «Наголошував і наголошую: питання державної мови і закону про державну мову є одним із фундаментальних для Української держави і українського парламенту. І як тільки юридичне управління підготує порівняльну таблицю, а це точно буде до лютого місяця, я запропоную законопроект про державну мову для ухвалення в цілому», — сказав голова парламенту та додав, що на розгляд усіх поправок може знадобитися тиждень.
Голова Верховної Ради також повідомив, що наступна сесія має розпочатися з ухвалення змін до Конституції щодо членства України в ЄС та НАТО. «Це забезпечить незворотність шляху України до ЄС та до НАТО. Тому коли хтось говорить, що це пропаганда, то я нагадаю 2010 рік, коли в українському законодавстві було зазначено, що наш зовнішньополітичний напрям — це вступ до ЄС та НАТО, але більшість Януковича скасувала цей закон і скоригувала зовнішньополітичний курс держави, нібито проголосувавши за нейтральний статус», — наголосив А. Парубій та додав, що внесення змін до Конституції закріпить наш шлях до ЄС та НАТО, бо більше ніхто не зможе за 5—10 хвилин змінити фундаментальні напрями розвитку
Української держави.
А. Парубій закликав не вірити тим, хто поширює брехню, ніби законопроект про спрощення процедури переходу громад до Православної церкви України призведе до насилля. «Завдання держави — забезпечити максимально прозорий процес, бо громада, у власності якої знаходиться церква, має право зібратися і прийняти рішення про долучення до Єдиної Української Церкви. І для держави вкрай важливо, щоб цей процес проходив без конфліктів, щоб ця процедура була законодавчо виписана і щоб там не було жодної прогалини, яка могла б допустити до юридичної суперечки», — зазначив Голова Верховної Ради та зауважив, що ті, хто виступає проти цього законопроекту, якраз і намагаються спровокувати конфлікти на догоду Москві.