Станом на ранок четверга на дорогах в усіх регіонах України зняли обмеження на проїзд транспорту. Зокрема, рух відновлено в Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Одеській, Київській, Полтавській та Миколаївській областях. В’їзд до Києва для всіх видів транспорту також відкрито. Утім, сніг не вщухає на Чернігівщині, в центрі та на сході — сніг із дощем, є небезпека ожеледі. На півдні місцями дощ. Поповзли догори стовпчики термометрів. Тож водіям на дорогах слід бути обачними тепер не через снігопад, а через ожеледицю.

Нагадаємо, напередодні через різке погіршення погодних умов у низці українських областей ввели обмеження на проїзд вантажівок. До Києва заборонили в’їзд фур. Вулиці столиці скували затори через снігопад і ДТП. Страждали й пішоходи — через ожеледицю в Києві 130 осіб травмувалися й змушені були звернутися до медичних закладів. Від переохолодження постраждала одна людина. При цьому постраждалих від обмороження чи від падіння бурульок не було.
Рятувальники за добу, протягом якої Україну замітало снігом, допомогли з буксируванням 407 автомобілів, у яких перебувало 648 чоловік, зокрема у Києві вивільнено 51 автомобіль, де перебували 62 особи. Для надання допомоги від ДСНС залучали 851 рятувальника та 236 одиниць техніки.
Загалом висота снігового покриву на восьму ранку 24 січня подекуди сягала 60 сантиметрів. Так, на Полтавщині було зафіксовано 65 см снігу, а в Карпатах, у районі Пожижевської, — 61 см.
Нині сніжний циклон із Балкан, який зумовив негоду в Україні напередодні, поступово залишає українську територію, просуваючись у північно-східному напрямку. Про це повідомляє Укргідрометеоцентр. Утім, зима ще не закінчується, а отже, треба бути готовими зустріти її чергові примхи.

Вл. інф.