І Україна, і Північноатлантичний альянс обопільно зацікавлені в поглибленні та розширенні партнерства. На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко в ефірі одного з телеканалів.

«Не просто НАТО потрібно Україні, а й Україна потрібна НАТО», — акцентував глава держави.

Президент нагадав часи, коли Україну не сприймали в світі як надійного партнера. «Зараз, унаслідок нашої роботи, ми маємо потужну світову коаліцію, санкції працюють проти Російської Федерації і Росія платить ціну за свою агресію проти України», — зазначив Президент.

Він підкреслив важливість солідарної позиції світу в підтримці України. «На останньому саміті НАТО, де я мав честь бути присутній, виступав 21 керівник держав НАТО. У виступі кожного з них звучало — ми маємо підтвердити рішення Бухарестського саміту НАТО про те, що двері НАТО для України відкриті. Ми маємо наголосити, що це рішення приймають виключно українська влада і український народ. І саме тому так важливо, щоб парламент проголосував (зміни до Конституції щодо інтеграції до ЄС та НАТО. — Ред.)», — зауважив Президент.

Петро Порошенко також заявив, що влада зробить усе можливе, аби захистити вибори в нашій країні від втручання Російської Федерації.

«Нам потрібен мир, як я сказав на форумі, холодний, але мир. Мир на українських умовах, коли російські війська мають піти з нашої землі, коли Україна зможе реалізувати прагнення українського народу на членство в ЄС та НАТО і Україну в цьому прагненні підтримає весь світ», — наголосив Президент.

На його тверде переконання, після того, як Путін зрозумів, що нині Україна не тільки відновила, а вже й побудувала нову армію, нові Збройні Сили і повноцінна агресія коштуватиме Росії набагато більше, ніж у 2014 році, вирішив спробувати вплинути на виборчий процес.

Президент також заявив, що віддасть наказ Державній прикордонній службі України не пускати спостерігачів від Росії на президентські вибори 2019 року.

Ведеться, за його словами, складна робота для звільнення українців, яких тримають в ув’язненні на окупованих територіях Донбасу і в Криму, та українських політв’язнів у Росії.

«Ми точно переможемо і вони точно будуть удома, бо для Путіна стає все менше і менше сенсу. Для нього це вже стало як валіза без ручки. Він не знає, що з цим робити і як зберегти обличчя. Ми допоможемо повернути хлопців додому», — наголосив глава держави.

На запитання щодо плану спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка про вирішення конфлікту на Донбасі Президент сказав: «Ми готові розглядати будь-які плани, якщо вони не шкодять суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави».