Це сталося після того, як сесія підтримала подану опозицією заяву про суспільно-політичну ситуації в Україні.
Тож учора, після завершення позачергової сесії, протестувальники звільнили приміщення Чернігівської облради. Їх задовольнила позиція місцевих обранців, які були одностайні в оцінці сучасних реалій. «Це наша спільна перемога, що на Чернігівщині не пролилася кров», — заявив із трибуни один із лідерів опозиції Микола Звєрєв. У заяві депутати закликали «всі сторони конфлікту до стриманості, пошуку шляхів мирного врегулювання глибокої політичної кризи». Депутат від Партії регіонів Арсен Дідур закликав однопартійців проголосувати за проект цього документа, підготовлений опозицією. Депутати Чернігівської обласної ради також вимагають звільнити в Україні всіх арештантів-мітингарів та закликають владу не порушувати Конституцію.
Під час сесії хвилиною мовчання вшанували загиблих у Києві.
Як повідомив на брифінгу голова Чернігівської обласної ради Анатолій Мельник, нинішнього компромісного рішення вдалося досягти завдяки співпраці депутатів різних політичних спрямувань, їхній турботі про стан справ в регіоні, про мирне розв’язання наявних проблем.
Позачергова сесія вирішила затвердити бюджет області на наступній сесії, оскільки його не встигли розглянути депутатські комісії.
 
Чернігів.