Проблемні питання соціального та медичного забезпечення ветеранів-афганців обговорили під час зустрічі голова Тернопільської ОДА Степан Барна та очільник обласної ради Віктор Овчарук з активом обласної Спілки ветеранів Афганістану.

«Створивши міцну, добре структуровану громадську організацію, ви стали на захист громадянського суспільства в Україні. Пройшовши горнило воєн, взяли участь у Революції Гідності, самовіддано захищаєте Україну на сході від російської агресії, передаєте свій бойовий досвід сучасним оборонцям країни і займаєтеся волонтерською діяльністю», — зазначив Віктор Овчарук.

Наголосив на важливості підтримки ветеранів Афганської війни та учасників бойових дій і Степан Барна: «Наше завдання — зробити все для того, щоб пам’ять про воїнів, які віддали свої життя під час бойових дій на території інших держав, жила вічно».

Учасники заходу розглядали можливу співпрацю ветеранів-афганців із військовими навчальними закладами області, зокрема, щодо патріотичного виховання.

Цього самого дня в Палаці культури «Березіль», що в Тернополі, відбулася урочиста академія, присвячена 30-річчю виведення військ з Афганістану. Тут військовим вручили відзнаки Президента України, цінні подарунки та грамоти.

Надія МИКОЛАЙЧУК.

Фото надано прес-службою ОДА.

***

У Хмельницькому вшанували пам’ять загиблих в Афганістані земляків. Представники влади, ветерани-афганці, батьки, вдови, діти загиблих поклали квіти до пам’ятника воїнам, полеглим у війнах на території інших держав. Зараз в області проживає понад три тисячі воїнів-інтернаціоналістів. За активну громадську діяльність, участь у патріотичному вихованні молоді, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху найкращі з них під час урочистих заходів були нагороджені грамотами та подарунками ОДА та обласної ради.

Ірина КОЗАК.