26 лютого до поліцейських Дубровицького відділення надійшла оперативна інформація, що в селі Рудня Дубровицького району Рівненщини невідомі особи займаються скупкою бурштину-сирцю. Місцеві оперативники спільно з працівниками управління захисту економіки Рівненської області та оперативного штабу ГУНП навідалися до 62-річного жителя села, який здавав свій будинок в оренду.

Під час огляду виявлено п’ять верстатів з нашаруванням білого пилу з характерним запахом смоли, поліетиленовий пакет та пластикове відро з камінням бурштину загальною вагою понад півтора кілограма, електронні ваги, мотопомпу кустарного виробництва на базі двигуна «Daihatcu» та вісім пожежних рукавів.

За цим фактом слідчі Дубровицького відділення поліції розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією статті 198 Кримінального кодексу України (зберігання майна, здобутого злочинним шляхом).

Встановлено, що до злочину можуть бути причетні троє чоловіків, які винаймали будинок: двоє із Київської області та один — із Хмельницької. Поліція встановлює їх місцеперебування. Усе вилучене розміщено на території місцевого відділення поліції. Каміння бурштину відправлять на експертизу. Про це «Голосу України» повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.