Рентген-лаборант Роман Ковалик проводить рентгенологічне обстеження.

У Рівненському військовому госпіталі оновлено обладнання рентгенодіагностичного відділення. На кошти Міністерства оборони для медичного закладу придбано сучасний цифровий рентгенодіагностичний комплекс «Opera T30cs» італійського виробництва. Рентгенологічний апарат, який використовувався тут раніше, було випущено ще у 1987 році.

— У січні ми закінчили ремонт рентгенодіагностичного відділення. Всі необхідні будматеріали закупили за рахунок спеціального фонду госпіталю, який існує завдяки наданню платних послуг цивільним особам. Їх майже 10 відсотків. А загалом безплатно у нас лікуються 200 пацієнтів, 90 відсотків з яких — нинішні та колишні військові, — розповідає начальник Рівненського військового госпіталю полковник медичної служби Олексій Кльонов. — Після цього було проведено технічну підготовку процедурної кімнати, адже це теж триває певний час, де й встановили нове обладнання. У Рівненській області йому немає аналогів. Вартість комплексу — понад 6 мільйонів гривень.

Новий апарат об’єднує три робочі місця в одному. Він дає можливість розширити перелік обстежень та знижує дозу опромінення пацієнтів, а наявність дистанційного керування дає змогу проводити рентгеноскопічні дослідження з кімнати управління, що унеможливлює опромінення персоналу під час процедури.

Олексій МОСЕЙЧЕНОК,

капітан, рівненське відділення спецкорів Інформагентства Міноборони України.

Фото автора.