Українці показали себе з найкращого боку, граючи в гостях проти чинного чемпіона Європи. Наша команда здобула дуже важливу нічию — і в турнірному, і в психологічному плані.

Звичайно, не все було гаразд у діях нашої команди. Але варто усвідомлювати силу нашого суперника. Гріх не сказати про блискучі дії протягом усієї зустрічі Андрія П’ятова. Інакше настрій у гостей був би далеким від позитиву.

Однак загалом українці зіграли досить сильно, дотримуючись свого плану з першої і до останньої хвилини, виявивши максимальну самовіддачу і спортивну зухвалість.

Зайве говорити про те, що португальці на чолі з Кріштіану Роналду багато і гостро атакували. Але і наші, крім грамотних дій в обороні, провели кілька перспективних контратак.

Особливо близькими до успіху гості були наприкінці другого тайму, коли Євген Коноплянка потужно пробив здалеку. Руй Патрісіу відбив м’яч перед собою. Жуніор Мораес в боротьбі з оборонцем встиг завдати удару, але, на жаль, вище воріт.

***

Андрій Шевченко:

— Ми очікували, що краще виходитимемо з оборони до атаки. Але треба віддати належне португальцям, які добре пресингували і грамотно розташувалися на полі. Було дуже важливо, щоб хлопці виконували установку на матч до кінця. Шкода, що не вийшло кілька контратак, але загалом я дуже задоволений результатом і грою.

***

Наставник збірної Португалії Фернанду Сантуш зазначив, що в матчі проти України його команді не вистачило агресивності біля карного майданчика суперника:

«Результат з Україною був не тим, який ми хотіли. З Україною наша команда добре працювала з м’ячем, але трохи далеко від чужих воріт».

Фото: footballua.kanalukraina.tv